Aki keres az talál? Történetek a munkaerőpiacról

Új állást akarok

Új állást akarok

új diploma megszerzése

2015. június 23. - Showmiller

Napok óta gondolkodom azon, hogy kellene valami olyat tanulni, ami a munkaerőpiacon többet ér, mint a jelenlegi papírjaim, és talán tudásom is. Kitaláltam, hogy be kellene iratkozom egy mérnök-informatikus BSc-re, egyrészt a tudás miatt, másrészt pedig ha van olyan diplomám, amiben szerepel, hogy informatikus, akkor már sokkal jobb a munkaerőpiaci helyzetem.

A kérdés csak az, hogy mennyire kell komoly venni az intézmények közötti különbségeket. Tudom, hogy vannak jobb és kevésbé jó iskolák, de ezzel összefügg, hogy mennyire könnyű bekerülni és mennyire könnyű a diplomát megszerezni. Talán nem ez lenne a főprofilom, hanem maradna ami van, ez inkább csak kiegészítené. Mit gondoltok, érdemes pörögni egy jobb nevű intézményen, vagy nem feltétlenül? Szerintem egyre kevésbé számít, hogy valaki hol végzett, de nem tudom igazán eldönteni...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujallastakarok.blog.hu/api/trackback/id/tr307566740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.10.20. 10:27:12

Na és mi lett? Régen írtál. Feladtad a témát, vagy megtaláltad álmaid munkakörét?

Showmiller · http://ujallastakarok.blog.hu 2015.10.22. 13:08:02

Nem, még nem, de elsodort az élet. Több bejegyzés készül, rövidesen újra feléled a blog. Van miről mesélni, bár új állásom még mindig nincs.

Showmiller · http://ujallastakarok.blog.hu 2015.11.01. 13:52:47

@F.M.J.: Elkezdtem programozni tanulni, és ezt most nagyon élvezem, igaz meglehetősen kevés időm van rá.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.11.02. 14:05:05

@Showmiller: "Mit gondoltok, érdemes pörögni egy jobb nevű intézményen, vagy nem feltétlenül? Szerintem egyre kevésbé számít, hogy valaki hol végzett, de nem tudom igazán eldönteni..."
- Nemrégiben kellett résztvennem egy tanfolyamon, aminek egy sokkal súlyosabb, több éven át tartó és részletekbemenőbb változatát már gyenge negyed százada elvégeztem. Akkor saját elhatározásból, most a munkahelyem kötelezett. Röhely volt az egész. Mindenféle hozzáadott érték nélkül végeztem messze túl a negyvenen jó eredménnyel abból a tudásból, amivel már kezdőként is rendelkeztem. Olyan volt, mintha a mentőorvost iskolázták volna be elsősegélytanfolyamra. Gondolom a kiadott oklevél színe árnyalatának különbsége miatt volt rá szükség, mert értelme nem volt, viszont sikerült az ügy érdekében elfüstölnöm felelslegesen egy hordó gázolajat.

Szóval van olyan tapasztalat, hogy hiába végeztél egy jónevű iskolában elismerésre érdemes tudással, és dolgozol az alapján pár évtizedet, azért csak akad időnként egy-két bürokrata, aki mefelelő zártszelvénylátás (cső is, kocka is :) ) biztokában hülyeségekre motivál. Azt mondják, hogy nem illik a munkahelyet direktben kritizálni, ezért inkáb csak tanmesét írtam a történetből. Ha van időd, itt megtalálod a sztorit.: magan-galaxis.blog.hu/2015/08/01/tanfolyamok_barmi_aron

Showmiller · http://ujallastakarok.blog.hu 2015.11.02. 14:35:58

@F.M.J.: Igen. Nekem az a bajom, hogy elég sok mindenhez értek, de a diplomám teljesen más, így el sem hiszik, hogy pl tudom hogyan működik egy adatbázis vagy egy szoftver... Pedig tényleg tudom, van hogy az informatikusnak és magyarázok el dolgokat, de erről ugye nincs papírom, egy állásinterjún, meg nem kerül elő.
Elolvasom a sztoridat.
süti beállítások módosítása