Aki keres az talál? Történetek a munkaerőpiacról

Új állást akarok

Új állást akarok

Egy rendes állásinterjú - folytatás

2016. február 10. - Showmiller

A múltkor írtam arról, hogy végre voltam egy olyan állásinterjún, ami rendben volt, jól éreztem magam, és várom a visszajelzést. A visszajelzés kicsit késve, de megérkezett. Engem választottak, szeretnék ha bemennék megbeszélni a továbbiakat. Gondolkodási időt kértem, mert időközben rendeződött a helyzetem a munkahelyemen. Az itt megpályázott állás pedig nem rossz, de összehasonlítva azzal, amit most csinálhatok és fejlődhetek ahhoz képest nem érzem előrelépésének, arról nem is beszélve, hogy a most kialakított szabadabb életemet, amikor bátran tudok maszekolni, nembiztos, hogy feladnám. Továbbá mivel a főnököm ilyen korrekt volt velem, nem lenne fair lépni. Szóval nagyon jól esett, hogy végre valahol látják bennem a fantáziát, de most, nekem kellett visszalépnem. Ha a megadott időben visszajeleznek, gond nélkül igent mondtam volna. 

Kértem egy kis gondolkodási időt, és visszahívtam őket. Elmondta, hogy most már nem aktuális, elköteleződtem. Elmondtam, hogy nekem is nagyon szimpatikusak voltak, vártam is a visszajelzést, de mivel nem érkezett lépnem kellett, bár szívesen dolgoztam volna náluk. Elfogadták, megértették, sőt elnézést is kértek a késői visszajelzésért, ez is korrekt beszélgetés volt. 

Eztán vett a telefonbeszélgetés egy érdekes fordulatot. Elmondták, hogy látják az erősségeimet, és annak ellenére, hogy nem fogok náluk dolgozni, ha van rá lehetőség akkor esetenként szívesen dolgoznának velem. Elhangzott a kérdés, hogy számlaképes vagyok-e. Ezt megválaszoltam a megfelelő válasszal (természetesen igen) és megígérték, hogy rendben, akkor majd keresünk.

Azt hiszem a legjobbat hoztam ki ebből a szituációból. :-)

 

Ha van egy történeted a munkaerőpiacról álláskeresőként, amit szívesen megosztanál, írd meg nekem az ujallastakarok.blog@gmail.com címre. Diszkréció garantált!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujallastakarok.blog.hu/api/trackback/id/tr388329406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bunyoka 2016.02.10. 11:12:23

Szerintem is a legjobbat hoztad ki, gratula, de szerintem azért mostmár járj jobban a nyakukra, ha ezügyben is húznák az időt (természetesen csak akkor, ha tényleg tudod vállalni és jónak tűnik a dolog).
Továbbra is tartom azt a nézetemet, hogy elég necces, hogy ennyi ideig "húzták" az agyadat, de nézzük a jó oldalát: legalább visszaszóltak és még bocsánatot is kértek, manapság már ennek is örülni kell. (Mondom ezt HR-esként)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.02.10. 11:17:53

Ez elég jónak tűnik.
Ha csak extra pénzért maszek melót vállalsz náluk, akkor nem akkora gond a hosszú válaszidő.

Showmiller · http://ujallastakarok.blog.hu 2016.02.10. 18:48:04

@bunyoka: Persze, elég necces, igazad van, de a legtöbb cég még csak visszajelzésre sem méltat. Ha amúgy HR-esként van kedved posztot írni, akkor szeretettel várom :-) .

Showmiller · http://ujallastakarok.blog.hu 2016.02.10. 18:48:36

@Online Távmunkás: Szívesen dolgoznék nekik, de hogy járjak a nyakukra? Hívjam fel őket, hogy lenne-e valami munka?

bunyoka 2016.02.10. 20:47:08

@Showmiller: Mármint ide a blogodra? Szívesen írok, ha úgy gondolod, hogy van olyan téma, ami nagyon megválaszolásra várna és akár Téged, akár az olvasóközönséget érdekelné. Nem mondom, hogy rengeteg időm van erre, de jó lenne néha megvédeni a mundér becsületét vagy legalább tisztázni egy-két dolgot, ami jelöltként nagyon neccesnek tűnő, de közben HR-esként pedig pontosan látni, hogy mi a probléma forrása.
Visszatérve erre a posztra: szerintem ha tettek ígéretet erre az alkalmi / megbízásos munkára, akkor nyugodtan írj rájuk 1-2 hét múlva, hogy mi a helyzet, mire számíthatsz, nem zaklatásképpen, csak hogy Te is úgy oszd be jövőben az idődet (ez egy korrekt szöveg, szerintem és nem hiszem, hogy zaklatásnak vennék)

Showmiller · http://ujallastakarok.blog.hu 2016.02.10. 21:48:59

@bunyoka: Jó ötlet, köszi, lehet bepróbálkozom, végülis nincs vesztenivalóm.
Itt a blogon lévő e-mail címre tudsz nekem írni, örülnék neki!
süti beállítások módosítása