Aki keres az talál? Történetek a munkaerőpiacról

Új állást akarok

Új állást akarok

Álláskeresés "beérési ideje"

2015. november 24. - Showmiller

Amikor elkezdtem intenzívebben állást keresni, és sorra jöttek a kudarcok, akkor mindig azzal vigasztalt, hogy kell egy kis idő, mire az erőfeszítéseim beérnek. Persze már korábban is keresgéltem, nézelődtem, de igazából kb. másfél éve kezdtem el igazán komolyan venni az új állás keresését. A helyzetemből érthető is, hogy miért...

Amikor elkezdtem komolyabban ezt az álláskeresés, állásváltás dolgot, egyből jött is egy nagyon biztató lehetőség, ahova minden igyekezetem mellett sem kellettem végül. Abszolút álom állás lett volna, néha még eszembe jut, hogy hátha felhívnak, és szó nélkül mennék hozzájuk. Mint említettem ez más másfél éve volt, és azóta sem hívtak, nyilván már nem is fognak. De azért néha reménykedem :-) . 

A lényeg,hogy tudom, hogy kell valamennyi idő, amíg beérnek ezek a dolgok. Ha az embernek jó szakmája és kapcsolatrendszere van, akkor akár azonnal is tud új állást kapni, de ez azért ritka. Különösen, hogy nemcsak simán állást keresek, hanem a jelenleginél jobbat. Ha nem lenne állásom, akkor lett volna már olyan, amit elfogadtam volna, de rosszabbra nem váltok, szóval keresem a jobbat. Még mindig. 

Többen azt mondták, hogy másfél-két év az, amíg az ilyesmi beérik. Nos, én is nagyon várom hogy beérjen. Tudom, hogy és energia, mire megtudják a szakmai kapcsolataim, hogy keresek és nyitott vagyok az újra (ez külön megér egy misét, ilyenkor mindig meglepődnek, mert azt hiszik a jelenlegi állásommal megfogtam az Isten lábát). Tehát kell, hogy az emberek számon tartsák, hogy ha jön valami lehetőség, akkor eszükbe jussak. Lassan mennek dolgok, ez idáig normális. Ezen felül ez nekem, az álláskeresőnek is egy tanulási folyamat. Folyamatos csiszolgatom az önéletrajzomat, egyre inkább fel vagyok készülve az idióta HR-es kérdésekre. Egy idő az ember profi álláskeresővé válik, de az a baj, hogy nem ez a cél.

Tudom, hogy az álláskeresés a kapcsolatokon keresztül hatékony, de azt nem gondoltam volna, hogy a hirdetésekre jelentkezés mindenféle kapcsolat nélkül ennyire nem ér semmit. Lehet, hogy én csinálom rosszul, de azt látom, hogy ez a vonal nem működik. Életem végéig jelentkezhetnék hirdetésekre, ez nekem nem működik, szóval a másik vonalat kell nyomnom... Illetve azt is tudom, hogy egyre több cégnél kerülök így be az adatbázisba, ami azt  is jelenti, hogy van ahonnan visszahívlak, vagy van másik állás, amire azt gondolják jó lehetek. Mondjuk ebben sem hiszek, mert eddig még csak egy helyről hívtak vissza, azt is inkább ne tették volna...

Szóval most ott tartok, hogy remélem, hogy előbb utóbb beérnek az eddigi erőfeszítéseim, még akkor is ha az utóbbi időben kicsit elengedtem ezt a problémát. Szurkoljatok!

Ui: ma megjelent a linkedin-en egy állás, ami abszolút az álomállás kategória lenne nekem. Jelentkeztem, szurkoljatok! :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujallastakarok.blog.hu/api/trackback/id/tr598102840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása